Пролетта дойде, дупките цъфтят – нашир и надлъж!

Обзор на сигналите в HelpBook, а те са много!
10 апр 2018 17:00,
15
Пролетта дойде, дупките цъфтят – нашир и надлъж!
Снимка: HelpBook.info

Понеже по неписано правило с пукването на пролетта се пука и асфалтът, затова е невъзможно да избягаме от темата за разбитите улици, поради което ви представяме обзор на последните такива сигнали, които хората изпратиха до Столичната община чрез платформата за сигнали на Investor Media Group HelpBook.info.

Първият от тях е за ул. "Мария Нейкова" в столичния квартал Дружба, която, по думите на автора на сигнала, е изпълнена с дупки и неравности.

"В допълнение, тази улица беше ремонтирана преди 3 години", завършва сигнала гражданинът.

Продължаваме към софийската ул. "Иван Вазов", за която подателят на сигнала разказва, че в участъка й между ул. "Цар Шишман" и ул. "6-ти септември" е в ужасно състояние, след което продължава така: " Тротоарът е невъзможен за използване от пешеходци, бебешки и инвалидни колички". В момента тротоарът е просто засипан с чакъл, който се разнася навсякъде.

"Платното за движение на самата улица е в покъртително окаяно състояние, пълно е с дупки, няколко вида настилки, разяден асфалт и т. н. Надявам се Столична община и кмета да се вземат в ръце и най-накрая да се радваме на една истинска европейска централна улица, отговаряща на 10-годишното ни членство в ЕС. Абсолютно безобразие! Нека общината покаже къде отиват нашите данъци".

Следващата разбита улица е "Биримирски извор", за която изпращачът на сигнала казва, че е осеяна дупки, които са през няколко метра, и които на места са дълбоки над 30 см, и добавя, че улицата няма дренаж и целогодишно е залята с вода.

За съжаление разбитите улици не свършват с тези, което става ясно и от следващите няколко сигнала, първият от които е за  ул. "Марко Бочар" в кв. "Христо Смирненски". Ето как сигнализиращият описва положението: "Улицата е в окаяно състояние, дупките заемат цялата улица, като разминаването с друг автомобил е почти невъзможно. Често стават и парко щети заради дупките. Като цяло пътната инфраструктура е в много лошо състояние".

От  кв. "Христо Смирненски" се пренасяме в ж. к. Люлин-2, където по улиците в района на 90-то СУ има множество дупки, като за най-проблемни са посочени ул. "Стефана Клинчарова" и ул. "207-ма". "Дупките причиняват сериозен дискомфорт при шофиране и са предпоставка за ПТП.", казва гражданинът и информира, че вече е сигнализирал местната община, но поради липса на отговор, чрез HelpBook сигнализира до Столична община с молба за отговор и адекватни мерки.

Завършваме обзора със сигнала за дълбока дупка, която се е отворила на ул. "Христо Максимов" в резултат на пропадане на пътната настилка. "Дупката е 40 см в диаметър и е дълбока поне 50 см.", казва човекът, които е изпратил сигнала, и допълва, че в дупката може да пропадне гума на кола или човешки крак.

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Пролет хукна и асфалтът пукна...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е провинциалното гето на Европа, според мен найдобре да я наричаме Булгарпрадеш,а столицата Фъндъкпур (от Джайпур)
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОЛУ БАНДИТСКА ПАРТИЯ ГЕРБ!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще имаме добре асфалтирани улици и тротоари в София ? СТИГА С ТЕЗИ КЪРПЕЖИ ! Ученичката Фандъкова е пряко отговорна за всичко това ! Отидете и вижте Стара Загора !
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз питам, къде е онова тлъстото чудовище, Фнучката на Т.Павлов, която вдигна винетките и строеше нови пътища, старите ремонтираше? Къде изчезна тази красавица неземна, заради която пътната мрежа цъфна като швейцарско сирене? Тиквара я покри, и тя като Пепи Докторчето му е любимка. Видя се какво крадене е било, тотално! Ето от къде тя си купи вила в Китцбюел за 1.2 милиона евро. Да си кара ски и почива миличката, от отговорната гепачка. Каквато е пътната мрежа, такова е състоянието на държавата.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За евтини винетки евтин асфалт.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
временно живея във вирджиния, сащ, и тук зимата беше и е като в бг, ми как след толкова път не видях една дупка в асфалта, как от хилядите светофари нямаше един неработещ, защо всички са любезни и колегиални на пътя и извън него, и навсякъде перфектна маркировка и излизани при сняг пътища и още мн защо.там е така защото се работи мн и се спазват правилата от всички и за всичко.
5
0
 
24
 
! Отговори
един там преди 6 години
Е що само в голямото село бе ***?!Елате в прованса да видите за какви ями става на въпрос! И не само пролетта са такива, а през цялата година и така много години наред. Повечето пътища в прованса са правени по време на лошия комунизъм и не са пипвани от тогава. По на 30+ години са улиците и още държат, а на пазавантина на бай Тошо улиците 1-2 г. не могат да изтраят. Важното обаче е че парите са усвоени. ЕС ни дава за пътища и нямаме такива. Абе демокрация дами и господа ***!
4
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 6 години
До 3, тебе колко ти е заплатата бе, баровец? Аз взимам 4500лв. нето месечно възнаграждение и 97 лв ми се струват много!И не ми обяснявай че си пускаш чалгичка само като се напиеш! И на слушалчици съм сигурен че я слушкаш, докато се люлееш на градския транспорт.
3
1
 
9
 
! Отговори
кофти преди 6 години
е са винетката ще я направят 200 лв ,че как иначе ще съберът пари за асвалт. от нас много ясно
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до тоя пред мен, отде тръгна де отиде. Пръдльо като плащаш 90 кинта на година за пътища, което е по 2 бири и шопска на месец, ще имаш такива пътища. *** мазно. В тая държава трябва да се плащат данъци, а данъците от заплатите ни. Отде мислиш ще дойде асфалта. Ся 100 бесни пенсии ще пишат против мен ама който разбрал разбрал.
1
1
 
21
 
! Отговори
аз преди 6 години
Като ви управлява *** и слушате чалга, така ви се пада!Трошете си 20-годишните бричитайки по 30-годишните пътища.